Barceloneta-OSTIA

Ens trobem a la plaça Palau un grup de jubilats de la Caixa Catalunya, per visitar  la Barceloneta, aquest barri tan emblemàtic de Barcelona.

Tot just arriben veig a un del grup dels caminants, la peten amb la cassolada, per les persones detingudes ahir, la situació de setge per part del Estat Espanyol. Aquest dies son noticies les mesures que ens imposen.

Comença el guia parlant del edifici de la Borsa, Barcelona sempre ha sigut important per les finances entre altres coses. També ens comenta las anècdotes. 1ª  La font, apart de embellir la ciutat, les dones podien renta la roba, sempre reien amb l’estàtua per esta molt ben dotada, i el bisbe de la època la va fer capar. 2ª ens ensenya la primera foto de Espanya, be una fotocopia, lo mes curiós es que tardaven 20 minuts en fer-la li vam acompanyar en musica. ¡Com evolucionen!

Segueix parlant de la muralla, la Barceloneta estava a fora, se la coneixia també per Ostia, pels marines que venien de Ostia (Itàlia), coneguts pel mon de chusma, d’aquí l’origen de la paraula.

Tot seguit, anem on quant jo era jove hi havia rodalies Renfe, al derrocar-les es descobreix  un  baluard per defensa la ciutat i un vaixell, que se troba a Girona.   També te la seva anècdota, ja saps que quant fan una troballa axis, el contacta amb l’aire es desfer, el nostre alcalde Sr. Hereu,  com es natural hi havia fang,  i pel espant dels arqueòlegs. Es va posar a sobra del vaixell, no fos cas que s’embrutés.

També el primer dic va forma el arenal o illa de Maians.

20170921_114106

L’església de Sant Miquel, ens porta al cor de la Barceloneta, de construcció quadrada i dos annexes que la fan rectangular  com es ara. Aquí parla de les cases típiques de mitja planta o un quart. Del Bar Eléctrica, que te el nom perquè hi havia una central elèctrica.

En el barri hi havia dos casernes, estava militaritzat, quant es construïa Via Laietana, en temps del decret de Nova planta.

Passen per un  solar, on la nostre alcaldessa Sra. Colau es manifestava per no destruir un edifici, deixar-lo d’us públic, ara que esta al poder….

20170921_115724

La biblioteca del barri, era una cooperativa, on els preus es mantenien estables, i donaven cobertures de metges que l’estat no feia.

Passen per la  resta de la porta de la empresa Maquinista, molt emblemàtica.

20170921_122712

Acaben la visita en la font de Carmen Amaya, gitana que ballava descalça del barri del Somorostro, que en  Cale significa: tenim rostre son persones.

20170921_123804

Ens fem les fotos de grup, mirant al mar com no podia ser altre manera.

A mi nomes em resta deixar-te el meu somriure per la setmana, i suggerir-te la visita i si t’agrada fes clic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: