Blanes a Barcelona

Dissabte plovent, molt difícil anar a la Fira dels Sabors Catalans.

Diumenge vesprada de la Diada, un sol espatarrant per gaudir de la Fira dels Sabor Catalans, degustem unes crestes.

20170910_175339

Passejant pel Passeig Cortils i Vieta, una bona caminada des de casa, s’ho valia. Tornant  vaig passar per l’Ajuntament que ja lluïa les senyeres, preparades per demà.

A mi m’agrada  l’Estelada davant del monument a Lluis Companys, president de la Generalitat,  afusellat pel regim franquista. Es la nostre historia i bastant recent. Nomes recordant la guerra i res de la postguerra no fem justícia.

Si es un tema molt difícil d’explicar, una generació que va créixer amb blanc i negra, privada d’ expressa els seus sentiments en públic. Amb mancances de  llibertat, treballant per aixecar un  país.

A Barcelona tot a punt per una manifestació massiva, aprofitant la Diada,  portent 6 anys de grans  concentracions pacifiques, amb l’oposició del govern español . Tot lo contrari imposant les seves normes, sense  mira  prim. Ara  la Generalitat ha convocat un referèndum. Vivim uns moments històrics i molt mal entesos. Intentaré explicar una mica lo que es viu aquí.

Un milió de persones omplin els carrers formant una creu(signe mes, positiu, de sumar). Pacíficament, somrient, fem un minut de silenci pels atemptats del 17 d’agost de Barcelona i Cambrils. Impressionar molt.

20170911_163728

L’ambient després del minut de silenci va ser totalment festiu, senyores en cadires de rodes, gent gran amb la seva cadira, nens amb els seus carrets en fi celebrar la derrota  del 11 de setembre de 1714.  Aquest es el motiu que comenci  la trobada a les 17H14”.

Una manifestació de tanta gent sense fer cap acte incívic, desprès de rebre amenaces. Portar  la Policia Nacional i Guardia Civil, quant no tenen competència a Catalunya (per ajudar al Mossos, quant se lis nega informació antiterrorista) no s’entén.

Sota la vigilància dels helicòpters de la Policia i mitjans de comunicació. Segons el diari ABC, eren menys  persones en negatiu, pel numero de assistents. Segons Mariano Rajoy 300.000. En fi ball de números segon el mitja, ¡llibertat de premsa!.

20170911_170922

No cal dir-te que van obviar també el minut de silenci.

No se que passarà el proper dia 14 quant comenci la Campanya pel referèndum.

A mi nomes em resta deixar-te el meu somriure i las vivències de aquest mes. Crea un nou país   es molt emocionant.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: