La Cuina de Casanovas 1ª part

Nou curs, aquesta vegada sobre aquest personatge. Hem fet:

**** “Risotto con provola e cioccolato piccante / Risotto con provole i xocolata picant”

Arroz Arborio, ceba, parmesà, xocolata picant (lindt chilli), nou moscada, cava, formatge tipo Provola, brou (clau amb ceba, menta, api i xirimoia), mantega, menta, oli i sal

20170410_184452

Sofreix mitja ceba, sal oli una mica de brou o  d’aigua perquè no es cremi la ceba. Una mica de brou i l’arròs donant voltes fins que s’absorbeixi el líquid. Continua axis 20 minuts, posa sal i un got de cava, menta (trencada amb els dits, res de ganivet)  i nou moscada. Apaga el foc, afegeix el parmesà i la mantega i segueix remenant, posa-ho a la font i escampar-hi la xocolata.

El risotto no porta nata, es l’almido de l’arròs.

**** Dolce de ricotta e caffe /Dolç de ricotta i cafè

Ricotta, sucre, ous, farina, cacau amarg, mantega, cafè, llevat i sucre glaç.

Aquest pastis es el pare del pastis sacher.

Venècia a la plaça Sant Marc es el primer lloc d’Europa on obren les xocolateries al públic  i pots gaudir directament les seves especialitats.

Les especies arribaven a Venècia de cami a Europa, Quant es va tancar aquesta  ruta, Cristòfol Colom va cercar solucions  per anar a la India i va trobar Amèrica.

Bé, passo a l’acció, començem: mescla el ricotta amb 80 grs. de sucre, deixar-ho reposar. Una hora mes tard incorporar-hi mantega desfeta, nou moscada, un ou sencer i mes tard un altre, seguit de farina, una cullera de cacau,dos cafes expressos. Desfem el llevat en l’orujo  i ho incorporem a la massa ja preparada. Ja ho podem posar al forn preescalfat a 180º, temps: una mitja hora. En treure-ho incorpora el sucre glaç i serveix.

20170410_184515

Es pot farcir de fruits vermells, arrebossar-los en sucre perquè no baixin. Blanes aquest mes es celebren per primer cop les Jornades del Peix Blau.

També he provat la mona del catering: bona e originalç

http://sisters3catering.blogspot.com.es/search/label/Contacto

Bé a mi sols em resta deixar-te el meu somriure i desitjar-te bona Setmana Santa, uns dies de descans sempre es d’agrair. Deixem un m’agrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: