Cuina de L’Abadessa

Parlem de cuina, feia temps que no anava a un curs de cuina. Aquest cop hem inaugurat el “Nou Quinta Quarta”, si si l’Alessandro el meu profe, ha canviat de pis, nou espai culinari ben aprop de Santa Maria del Mar). Església amb prou historia i eix del llibre “La Catedral drel Mar”.

Per anar-hi, caminar pel casc antic i concretament pel carrer Argenteria tot ple de tendes de ultima generació. ¡Tot canvia!.

L’espai es molt funcional, i l’assumpte:  Cuina de L’Abadessa del 1600 al 1700.

Las espècies havien deixat de ser un signe de  posició social per passar a ser medicaments. Els tomaques no eren coneguts, les patates recent incorporades van ser menjades crues pel les classes benestants i van provocar moltes morts; en canvi la xocolata (cacau pur) entrava a forma part dels plats principals.

Faig referència al cacau perquè ara es novetat, mes com veus, bé d’antic.

Carpaccio di Baccaà alla Capuccina (Carpaccio de bacallà amb cacau)

Ingredients: bacallà, passes, nous, menta, cacau i anxoves.

Fregir el bacallà pel costat blanc i acabar per la pell, ell sol s’obrira en fulles, si si ja se  que diràs que el carpaccio es en cru mes aquest no.

Salsa benasco

Menta, oli, passes, filets de anxova i triturar.

Servir el bacallà amb la salsa per damunt i cacau ¡voala, fet!.

Calzoni di mele e prosciutto in salsa acida  (cresta de poma amb pernil dolç i salsa acida)

Ingredients: farina, llevat, poma, pernil dolç, farigola i iogurt.

 

Preparar la massa amb farina i llevat, quant hagi pujat fes boles i desprès e

els aixafes, afegeixes la poma i el pernil, tancar i fregeix.

Per la salsa: iogurt, gingebre i a la nevera.

IMG-20170313-WA0008

Realment fàcil, espectacular i exquisit i bona companyia.

Clar que, preparant un viatge pels camps de préssecs florits ¡una passada! i aixeques l’ànim per la primavera

A mi nomes me resta deixar-te el meu somriure per la setmana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: