Hostalric-Malgrat-Blanes

De vell d’antuvi, que me vaig apuntar a la visita de Hostalric, que et comento: Al punt de trobada Portal de Barcelona, no estaven a las 8, sorpresa se podia pagar allí, cosa que la oficina de turisme va dir no. Per fi comencen la recreació  un  dia de novembre de 1809……Guerra del Francès o Independència en Espanya.

Hostalric esta situat en el corredor natural i punt estratègic, a 60 Km. de Barcelona i 40 Km. de Girona.

Passegem per la Vila a la Cova Relliguer, Iglesia de Sta. Maria on els Miquelets i el capella molt actiu  que va defendre als vilatans dels francesos. Seguim pel Portal de les Hortes, Plaça dels Bous i pugem a la Torre dels Frares, ¡bona vista del Castell i de tot Hostalric, ens ofereixen un vermut, cosa que be molt de gust, mes al baixar sorpresa. No et diuen  res al cap de una estona anem tots els visitants al edifici Domus Sent Soví, on es indicat cap dalt.

Havien disposat pel sopar, casi no trobem els nostres llocs escrits en les estovalles, casualment les safates d’embotits eren per 6, nosaltres al mig sense gots, i tenien que demanar els nostres companys, vaig protesta i la Sra. insistia  que ells ho feien axis, ¿no havien pagat com tots? ¡vam marxa sense sopar! En aquest tracte t’alerto que si fas la visita posis els punts sobre les i, no et trobis amb sorpreses.

La tarda del diumenge vaig participar en la XXIV Trobada de Puntaires de Malgrat, exposició molt bonica, bona acollida amb aigua i coca. I de record de la trobada barret i patró per les puntes.

El 19 comença la Festa Petita “Sant Bonós” o els Copatrons. Sense puntaires perquè a Blanes no hi ha lloc segons Departament de Cultura, com si això no fos una tradició molt arrelada al nostre País, ¿hem de potenciar les tradicions dels de fora? ¿Perquè no les nostres?. Som valorades les puntaires en totes les Viles, es un art i una teràpia.

Per fer una Trobada de Puntaires, ¿que cal? Espai. En tenim davant la biblioteca, explanada de la casa de Andalusia, Pl. Espanya, passeig de Dintre. ¿No serà falta de voluntat de l’Ajuntament?. En canvi si convoquen  un ple extraordinari en ple Agost per la pobresa. Es un tema nou i urgent ….   ¡han descobert el problema aquest mes! . Sort que per aquest tema si que hi ha sensibilitat.

¿Es possible que si hi ha mes plenaris se abonin mes dietes?.

Nomes hem restar deixar-te el meu somriure per la setmana, fes cas de les alertes i si ho crees just comparteix.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: