Viatjar a Santa Coloma de Farnes

Bé, com sempre vam anar a dinar a l’Aliança, que ja us en he parlat en el post d’Angles.
Però ara és diferent, quan vam baixar per Santa Coloma de Farnes, que és la capital de la comarca de La Selva, era la fira de la ratafia.

20151108_170435
La ratafia és un licor típic de la zona, ho fan a les cases, associacions, i en la fira es dona el premi a la millor, també es poden provar, hi ha postres, fets amb ratafia, i al voltant de la carpa tendes d’artesanats on comprar formatges, embotits, i més…
La Fira s’ubica a la plaça de l’Esglésie, al cor de la vila.

20151108_170422

Però avui us voldria parla dels arxius (jo els vaig descobrir quan vaig fer aquest bloc) perquè l’arxiu de Blanes fa tastets, si exposicions amb donació de material fotogràfic i cinematogràfic de Josep Maria Padern i Faig dels anys 60 fins al 1985, això ens permet veure l’evolució d’aquesta vila, i dels viatges que va realitzar (amb filmadores de super8) i pocs recursos.
Se li va rendir un homenatje pel patrimoni que això representa per Blanes. Va se molt emotiu.

20151106_182256
També l’arxiu de Santa Coloma de Farnes, que és comarcal, fa una exposició “dels hospitals de la Guerra” on van incloures les Termes Orió . Si les aigües i els espais termals van ser testimonis d’una etapa molt critica, on la vida era difícil, on la gent havia de callar moltes coses, que ara amb la seva publicació és començar a parlar que ve esser la postguerra.
Bé, ja podem dir, que no parem que sempre hi ha molta activitat, que és una zona molt maca per conèixer-la sense les aglomeracions de l’estiu i gaudir de les seves termes que un massatge mai bé malament.
Bé, com sempre, i amb goig, agrairé els vostres comentaris i suggeriments .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: